contentstrategie en realisatie

VO-scholengids Amsterdam

Het kiezen van een school is lastig. Wat kun je? Wat wil je worden? Welke school past bij jou? De Amsterdamse VO-schoolkeuzegids helpt bij de keuze. Het geeft informatie over de ruim zeventig scholen voor Voortgezet Onderwijs in Amsterdam. Er staan tips in voor leerlingen en ouders, over hoe je het beste een school kunt kiezen. Je kunt korte informatieve video's bekijken. Movement verzamelde schoolgegevens, schreef teksten en begeleidde vorm, video's en productie. Klik hier voor de meest recente gids.

Online magazine: Voor 1Amsterdam

De gemeentelijke organisatie van Amsterdam maakt grote veranderingen door. Goede informatie aan de medewerkers is daarbij van groot belang. Daarvoor maakt Movement acht keer per jaar voor alle medewerkers een digitaal magazine. Het magazine is onderdeel van de interne mediamix. Om de leesbaarheid te bevorderen heeft Movement ook een mobiele applicatie gemaakt. 

Nieuw OV-merk in de Randstad

R-net is hét kwaliteitskeurmerk voor openbaar vervoer in de Randstad. Om reizigers in Zuid-Holland te informeren over deze nieuwe vorm van openbaar vervoer met Wi-Fi, oplaadpunten voor je telefoon en digitale vertrekinformatie bij de haltes, maken we verschillende communicatiemiddelen. R-net reizigers zijn gefilmd en vertellen over het comfort. We maakten een website (www.Rnet.nl) om alle informatie van de verschillende vervoerders op één plek overzichtelijk weer te geven.

Polder Oukoop

Deze polder ligt in het kenmerkende veenweide gebied van Zuid-Holland. De provincie zet zich in voor behoud en versterking van groene gebieden. De provincie Zuid-Holland wil laten zien dat (particulier) natuurbeheer mogelijk is door agrariërs. De aanpak van natuurboerderij Hoeve Steijn is een sterk voorbeeld. Movement heeft informatiemateriaal ontwikkeld dat wordt gebruikt op bijeenkomsten met boeren in Zuid-Holland maar ook daarbuiten, over particulier natuurbeheer. Onder andere is in samenspraak met Van Even producties een informatieve video gemaakt.

Gemeentekranten Amsterdam

Jarenlange ervaring hebben wij inmiddels in het redigeren en produceren van gemeentekranten. Van tekst tot en met verspreiding. De krant van Amsterdam maken wij sinds 2000. Een dik jaar geleden is er een nieuwe formule gemaakt en hebben we de restyling naar de huidige vorm begeleid: een vers ontwerp met nieuwe rubrieken, een andere manier van informeren en een eigen editie per stadsdeel om lokaal nieuws te kunnen brengen. Klik hier voor een overzicht van de meest recente kranten.

Als je relatie maar goed zit

Als partners een goede relatie hebben dan voelen ze zich daar zelf plezierig bij en is dat ook goed voor hun kinderen. Misschien een open deur, maar het ministerie van VWS denkt dat het goed zou zijn als mensen meer aan hun relatie zouden werken. Daarvoor is een aanbod door de Centra voor Jeugd en Gezin gerealiseerd. Movement schreef - mede op basis van een studie van het Nederlands Jeugdinstituut - een handreiking voor gemeenten en CJG’s.

Afvalwijzer Amsterdam

Mag ik mijn oude bankstel aan de weg zetten? Kan verf in de afvalcontainer? Wat doe ik met oude kleding? In elk stadsdeel, wijk of buurt zijn de regels anders. Wij maken jaarlijks voor de inwoners van Amsterdam een overzichtelijke informatiewijzer, met een kaartje en icoontjes zodat in één oogopslag duidelijk is waar je wanneer je afval kwijt kunt. Voor een schoon Amsterdam!

Duurzaamheidscampagne

“Dit doen wij, wat doe jij?”, luidde de slogan van de campagne Nieuw Amsterdams Klimaat. Strategie: zichtbaar maken wat er allemaal al wordt gedaan op het gebied van energie, duurzaamheid en luchtkwaliteit. Door de gemeente en ondernemers maar ook door inwoners zelf. Met tv-spotjes, bioscoopreclame, Abri's en mupi-posters, advertenties en advertorials werden inwoners bewust gemaakt van hun eigen invloed op een beter klimaat.

Wij zijn bedrijvenambassadeur van:

Klanten

Gemeente Amsterdam

Gemeente Utrecht

Gemeente Haarlemmermeer

Gemeente Leiden

Gemeente Amersfoort

Gemeente Zeist

Gemeente Stichtse Vecht

Gemeente Haarlem

Gemeente Hilversum

Gemeente Helmond

Provincie Noord-Holland

Provincie Zuid-Holland

Ministerie van VWS

Ministerie van OCW

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Hoogheemraadschap Rijnland

Waternet

Hema

Stadgenoot

Stadsregio Amsterdam

Zon op coöperaties

VNG

Divosa

NTC Vastgoed

Forum

GVB

R-Net

Universiteit van Amsterdam

ACE

Woningnet

COA

KLM

Het Nederlandse Rode Kruis

Cordaid Memisa

Cordaid Mensen in Nood

Simavi

 

Copyright Movement b.v.            Funenpark 1B, 1018 AK, Amsterdam            020 616 3453