Sociaal Jaarverslag 2017 en 2018

Met het Sociaal Jaarverslag blikt de gemeente Amsterdam terug op het afgelopen jaar, voornamelijk op het gebied van Personeel en Organisatieontwikkeling. De drukte in de stad neemt toe, technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de Amsterdammers verwachten 24/7 excellente dienstverlening. Dat vraagt continu aanpassingen van de organisatie en de medewerkers. Movement heeft in opdracht van de gemeente Amsterdam zowel het verslag van 2017 als 2018 uitgegeven als online magazine met video’s en geanimeerde tabellen en grafieken.

Bekijk hier het Sociaal Jaarverslag

Magazine voor 1Amsterdam

De gemeentelijke organisatie van Amsterdam maakt grote veranderingen door. Goede informatie aan de medewerkers is daarbij van groot belang. Daarvoor maakt Movement acht keer per jaar voor alle medewerkers een digitaal magazine. De medewerker staat in dit magazine centraal. Het magazine is onderdeel van de interne mediamix. Bekijk het magazine hier

Nieuw OV-merk in de Randstad

R-net is hét kwaliteitskeurmerk voor openbaar vervoer in de Randstad. Om reizigers in Zuid-Holland te informeren over deze nieuwe vorm van openbaar vervoer met Wi-Fi, oplaadpunten voor je telefoon en digitale vertrekinformatie bij de haltes, maken we verschillende communicatiemiddelen. R-net reizigers zijn gefilmd en vertellen over het comfort. We maakten een website (www.Rnet.nl) om alle informatie van de verschillende vervoerders op één plek overzichtelijk weer te geven.

Keuzegids voortgezet onderwijs

Het kiezen van een school is lastig. Wat kun je? Wat wil je worden? Welke school past bij jou? De Amsterdamse VO-schoolkeuzegids helpt bij de keuze. Het geeft informatie over de ruim zeventig scholen voor Voortgezet Onderwijs in Amsterdam. Er staan tips in voor leerlingen en ouders, over hoe je het beste een school kunt kiezen. Je kunt korte informatieve video's bekijken. Movement verzamelde schoolgegevens, schreef teksten en begeleidde vorm, video's en productie.

Blader hier door de gids of bekijk een van de video's

Gemeentekranten Amsterdam

Jarenlange ervaring hebben wij inmiddels in het redigeren en produceren van gemeentekranten. Van tekst tot en met verspreiding. De krant van Amsterdam maken wij sinds 2000. Een aantal jaren geleden is er een nieuwe formule gemaakt en hebben we de restyling naar de huidige vorm begeleid: een vers ontwerp met nieuwe rubrieken, een andere manier van informeren en een eigen editie per stadsdeel om lokaal nieuws te kunnen brengen.

Klik hier voor de meest actuele kranten van de gemeente.

Een veilige werkomgeving

In de bouwwereld en op het spoor loopt men voorop in veiligheid in en om projecten, zowel voor het eigen personeel als gebruikers en omwonenden. Ook provincies hebben als opdrachtgever van bouwprojecten hogere ambities wat betreft veiligheid. Willemijn organiseert voor de provincie Noord-Holland acties en ontwikkelt middelen om kennis te verbinden en delen.

Afvalwijzer Amsterdam

Mag ik mijn oude bankstel aan de weg zetten? Kan verf in de afvalcontainer? Wat doe ik met oude kleding? In elk stadsdeel, wijk of buurt zijn de regels anders. Wij maakten voor de inwoners van Amsterdam een overzichtelijke informatiewijzer, met een kaartje en icoontjes zodat in één oogopslag duidelijk is waar je wanneer je afval kwijt kunt. Voor een schoon Amsterdam!

Duurzaamheidscampagne

“Dit doen wij, wat doe jij?”, luidde de slogan van de campagne Nieuw Amsterdams Klimaat. Strategie: zichtbaar maken wat er allemaal al wordt gedaan op het gebied van energie, duurzaamheid en luchtkwaliteit. Door de gemeente en ondernemers maar ook door inwoners zelf. Met tv-spotjes, bioscoopreclame, Abri's en mupi-posters, advertenties en advertorials werden inwoners bewust gemaakt van hun eigen invloed op een beter klimaat.

Natuur op Texel

Op Texel wordt op 4 plekken gewerkt aan het herstellen en versterken van de natuur, zodat bijzondere planten kunnen bloeien en unieke weidevogels kunnen broeien. Willemijn verzorgt het communicatieadvies voor het natuurgebied Hanenplas dat in voorjaar 2018 geopend wordt; en natuurgebied Waalenburg waar de werkzaamheden in februari 2018 van start zijn gegaan.

Bekijk hier de projecten

 

Hoe wonen Amsterdammers in 2025?

In stadsgesprekken en via een grote enquête hebben veel Amsterdammers zich uitgesproken over de toekomst van wonen in de stad. Movement vatte in opdracht van de gemeente Amsterdam de resultaten samen in een digitaal magazine.

Bekijk hier het magazine

 

Ondersteunen beleidsontwikkeling door tekst en beeld

Voor de rve Werk van de gemeente Amsterdam zijn teksten over de toekomst van het Sociaal Werk in de stad geredigeerd en met behulp van graphics is het nadenken over de inrichting van het Sociaal Werk ondersteunt. Op die wijze is meegewerkt aan een toekomstnota en een uitvoeringsbesluit Sociaal Werk. Voor vorm en graphics is samengewerkt met Lone Aarup Poulsen.

Wij zijn bedrijvenambassadeur van:

Klanten

Gemeente Amsterdam

Gemeente Utrecht

Gemeente Haarlemmermeer

Gemeente Leiden

Gemeente Amersfoort

Gemeente Zeist

Gemeente Stichtse Vecht

Gemeente Haarlem

Gemeente Hilversum

Gemeente Helmond

Provincie Noord-Holland

Provincie Zuid-Holland

Ministerie van VWS

Ministerie van OCW

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Hoogheemraadschap Rijnland

Waternet

Hema

Stadgenoot

Stadsregio Amsterdam

Zon op coöperaties

VNG

Divosa

NTC Vastgoed

GVB

GVB

R-Net

Universiteit van Amsterdam

ACE

Woningnet

COA

 

 

contentstrategie en realisatie

Copyright Movement b.v.            Galjootstraat 71, 1086 VE            020 616 3453